9 Eylül 2020 Çarşamba

Yumuşacık Açma Tarifi

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • Alabildiği kadar un (yumuşak bir kıvamda olacak)

Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  1. Süt su ve mayayı karıştırıyoruz.
  2. Tuz ve şekeride ekliyoruz.
  3. Köpük köpük olanana kadar yaklaşık 20 dk bekliyoruz.
  4. Yumurta akı ve sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Alabildiği kadar un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak bir hamur olacak.
  6. Mayalanması için ağzını kapatıp 40 dk bekliyoruz.
  7. Ve hamurumuz kabarmış mis gibi :) içine istediğimiz harcı koyup şekil verebilirsiniz.
  8. Hamurdan bir parça alıp iki şerit halinde çubuklar yapıp örgü şeklinde birbirine doluyoruz ve simit şekli veriyoruz.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  10. 175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder