Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- Alabildiği kadar un (yumuşak bir kıvamda olacak)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
- Süt su ve mayayı karıştırıyoruz.
- Tuz ve şekeride ekliyoruz.
- Köpük köpük olanana kadar yaklaşık 20 dk bekliyoruz.
- Yumurta akı ve sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Alabildiği kadar un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak bir hamur olacak.
- Mayalanması için ağzını kapatıp 40 dk bekliyoruz.
- Ve hamurumuz kabarmış mis gibi :) içine istediğimiz harcı koyup şekil verebilirsiniz.
- Hamurdan bir parça alıp iki şerit halinde çubuklar yapıp örgü şeklinde birbirine doluyoruz ve simit şekli veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder