Meyhane Pilavı Tarifi
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
- Merhabalar🌺sizlere bulgur pilavını sevdirecek bol sebzeli bir meyhane pilavı tarifi veriyorum.
- Öncelikle 1 su bardağı bulgur iyice ayıklanıp yıkanıp suyu süzülür.
- Ardından 1 adet kuru soğan, domates, biber küp küp doğranır.
- Uygun bir pilav tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup önce soğanları ardından yeşil biberleri en son domatesi soteliyoruz.
- Ardından salçasını ve baharatlarını koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı bulguru da ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip 5 dakika orta ateşte 10 dakikada kısık ateşte pişiriyoruz.
- Hafif dinlendirdikten sonra pilavımızı yanında ayran ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder