9 Eylül 2020 Çarşamba

Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar🌺sizlere bulgur pilavını sevdirecek bol sebzeli bir meyhane pilavı tarifi veriyorum.
  2. Öncelikle 1 su bardağı bulgur iyice ayıklanıp yıkanıp suyu süzülür.
  3. Ardından 1 adet kuru soğan, domates, biber küp küp doğranır.
  4. Uygun bir pilav tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup önce soğanları ardından yeşil biberleri en son domatesi soteliyoruz.
  5. Ardından salçasını ve baharatlarını koyup karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra 1 su bardağı bulguru da ekleyip hafif kavuruyoruz.
  7. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip 5 dakika orta ateşte 10 dakikada kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Hafif dinlendirdikten sonra pilavımızı yanında ayran ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder