13 Ekim 2020 Salı

1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi

 

1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Ana kek;

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat (üzerine 2 damla limon sıkılacak)
  • 2.5 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Limonlu kek için;

  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Üzümlü kek için;

  • 3-4 yemek kaşığı kadar kuru üzüm

Fındıklı kek için;

  • 3 yemek kaşığı ezilmiş fındık

Çikolatalı kek için;

  • 2 tatlı kaşığı toz çikolata sosu

Kalıbı yağlamak için;

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp buzdolabına kaldıralım.
  2. Ana kekimiz için yumurta ve şekeri kabımıza alıp iyice çırpalım. Sütü, sıvı yağı, yoğurdu, karbonatı da ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilinimizi de ekleyip tekrar karıştıralım. Ana kekimiz hazır, şimdi çeşitlendirelim 😊.
  4. Limonlu kek elde etmek için 1 yemek kaşığı limon suyunu sıkalım ve ana kekimizin hamurundan 2. 5 kepçe kadar alıp limon suyu ile karıştırıp, kalıbımıza dökelim. (limon suyu hamurunuzun kıvamını seyreltirse hafif un ekleyebilirsiniz).
  5. Üzümlü kek elde etmek için öncelikle kuru üzümlerimizi sıcak suda 3-4 dk bekletelim ve üzümleri peçete yardımı ile kurulayarak unlayalım. Unlama işlemini mutlaka yapmalıyız çünkü unlama yapılmazsa kekimiz çöker. Unladığımız üzümleri 2. 5 kepçe kek hamuru ile karıştırıp kalıbımıza dökelim.
  6. Fındıklı kek elde etmek için dövülmüş fındıklarımızı, 2. 5 kepçe hamur ile karıştırıp kalıbımıza dökelim.
  7. Çikolatalı kek için 2 tatlı kaşığı çikolata sosunu 2. 5 kepçe hamurumuza döküp karıştıralım ve kalıbımıza alalım.
  8. Kekimizi, 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  9. Ve 4 ayrı kekimiz hazır, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder