1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Ana kek;
- 3 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat (üzerine 2 damla limon sıkılacak)
- 2.5 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Limonlu kek için;
- 1 yemek kaşığı limonun suyu
Üzümlü kek için;
- 3-4 yemek kaşığı kadar kuru üzüm
Fındıklı kek için;
- 3 yemek kaşığı ezilmiş fındık
Çikolatalı kek için;
- 2 tatlı kaşığı toz çikolata sosu
Kalıbı yağlamak için;
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp buzdolabına kaldıralım.
- Ana kekimiz için yumurta ve şekeri kabımıza alıp iyice çırpalım. Sütü, sıvı yağı, yoğurdu, karbonatı da ekleyip tekrar çırpalım.
- Unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilinimizi de ekleyip tekrar karıştıralım. Ana kekimiz hazır, şimdi çeşitlendirelim 😊.
- Limonlu kek elde etmek için 1 yemek kaşığı limon suyunu sıkalım ve ana kekimizin hamurundan 2. 5 kepçe kadar alıp limon suyu ile karıştırıp, kalıbımıza dökelim. (limon suyu hamurunuzun kıvamını seyreltirse hafif un ekleyebilirsiniz).
- Üzümlü kek elde etmek için öncelikle kuru üzümlerimizi sıcak suda 3-4 dk bekletelim ve üzümleri peçete yardımı ile kurulayarak unlayalım. Unlama işlemini mutlaka yapmalıyız çünkü unlama yapılmazsa kekimiz çöker. Unladığımız üzümleri 2. 5 kepçe kek hamuru ile karıştırıp kalıbımıza dökelim.
- Fındıklı kek elde etmek için dövülmüş fındıklarımızı, 2. 5 kepçe hamur ile karıştırıp kalıbımıza dökelim.
- Çikolatalı kek için 2 tatlı kaşığı çikolata sosunu 2. 5 kepçe hamurumuza döküp karıştıralım ve kalıbımıza alalım.
- Kekimizi, 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
- Ve 4 ayrı kekimiz hazır, afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder