13 Ekim 2020 Salı

Hira Tatlısı (Gül) Tarifi

 

Hira Tatlısı (Gül) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı mısır özü
  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmadan)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Hira Tatlısı (Gül) Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kasemize 1 adet yumurta 1 su bardağı mısırözü yağımızı ve 1 su bardağı taze yoğurdumuzu alarak karıştırıyoruz daha sonra içerisine 2 su bardağı irmik, kabartma tozu vanilya ve son olarak da unumuzu ilave ediyoruz.
  2. Yağlı yumuşak bir hamur olacaktır bu sizi endişelendirmesin. Eğer hamurunuzun cıvık olduğunu düşünüyorsanız kalan 3 kaşık unumuzu da kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz çünkü markaya göre unu da değişiklik gösterebiliyor.
  3. Yumuşak bir hamur olacak. Daha sonra hamuru ikiye bölüyoruz ve bir kısmına gıda boyamızı ekliyoruz.
  4. Gıda boyası tamamen sizin isteğinize bağlı dilerseniz sadede yapabilirsiniz ben gül şekli verdiğim için kırmızı olmasını tercih ettim.
  5. Hamurumuzdan parça kopararak tezgahımızın yada tahtamızın üzerinde düzlüyoruz.
  6. Bir çay bardağı yardımıyla 4 adet yuvarlak kesiyoruz kesmiş olduğumuz yuvarlakları birbirinin üzerine uç uca koyuyoruz.
  7. Bir kenarından yuvarlayarak birleştiriyoruz ve ortasından bıçak ile kesiyoruz kesmiş olduğumuz her bir taraf gül şeklini alacaktır yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize diziyoruz.
  8. 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  9. Diğer taraftan 2 su bardağı şeker ve iki buçuk su bardağı suyumuzu bir kaseye koyup şekeri eritiyoruz.
  10. Şerbetimizi kaynatmıyoruz pişen tatlılarımız fırından çıktığı zaman şerbetini dökebileceğimiz uygun bir yere aldıktan sonra şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz.
  11. Tatlımız sıcak şerbetimizi ise soğuk olacak 💜ve tatlımız hazır soğuyup şerbetini çektikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder