Hira Tatlısı (Gül) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı mısır özü
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmadan)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Hira Tatlısı (Gül) Tarifi Yapılışı
- Derin bir kasemize 1 adet yumurta 1 su bardağı mısırözü yağımızı ve 1 su bardağı taze yoğurdumuzu alarak karıştırıyoruz daha sonra içerisine 2 su bardağı irmik, kabartma tozu vanilya ve son olarak da unumuzu ilave ediyoruz.
- Yağlı yumuşak bir hamur olacaktır bu sizi endişelendirmesin. Eğer hamurunuzun cıvık olduğunu düşünüyorsanız kalan 3 kaşık unumuzu da kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz çünkü markaya göre unu da değişiklik gösterebiliyor.
- Yumuşak bir hamur olacak. Daha sonra hamuru ikiye bölüyoruz ve bir kısmına gıda boyamızı ekliyoruz.
- Gıda boyası tamamen sizin isteğinize bağlı dilerseniz sadede yapabilirsiniz ben gül şekli verdiğim için kırmızı olmasını tercih ettim.
- Hamurumuzdan parça kopararak tezgahımızın yada tahtamızın üzerinde düzlüyoruz.
- Bir çay bardağı yardımıyla 4 adet yuvarlak kesiyoruz kesmiş olduğumuz yuvarlakları birbirinin üzerine uç uca koyuyoruz.
- Bir kenarından yuvarlayarak birleştiriyoruz ve ortasından bıçak ile kesiyoruz kesmiş olduğumuz her bir taraf gül şeklini alacaktır yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize diziyoruz.
- 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Diğer taraftan 2 su bardağı şeker ve iki buçuk su bardağı suyumuzu bir kaseye koyup şekeri eritiyoruz.
- Şerbetimizi kaynatmıyoruz pişen tatlılarımız fırından çıktığı zaman şerbetini dökebileceğimiz uygun bir yere aldıktan sonra şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz.
- Tatlımız sıcak şerbetimizi ise soğuk olacak 💜ve tatlımız hazır soğuyup şerbetini çektikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder