23 Ekim 2020 Cuma

Acılı Tteokbokki Tarifi

 

Acılı Tteokbokki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç keki
  • 1 su bardağı yeşil lahana (şerit halinde kesilmiş)
  • 1 adet havuç (verev kesilmiş)
  • 2.5 su bardağı balık suyu veya su
  • 2 adet yeşil soğan (küçük küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan (dilimlenmiş)

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2-3 yemek kaşığı goghujang
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Üzeri için:

  • Yeşil soğan
  • Beyaz susam
  • Katı pişmiş yumurta (isteğe göre)
  • Kırmızı biber

Acılı Tteokbokki Nasıl Yapılır?

  • Dondurulmuş pirinç keklerini, soğuk suda 30 dakika bekleterek çözünmesini sağlayın.
  • 30 dakikanın sonunda pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın. Pirinç keklerini süzgeçle sudan geçirin ve kenarda bekletin.
  • Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, goghujang ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Wok tavaya 2.5 bardak balık suyu veya suyu dökün. Yüksek ateşte kaynaması için bekletin.
  • Su kaynamaya başladığında, hazırladığınız sos karışımı ekleyin ve karıştırın.
  • Ocağı orta ateşe alarak 5 dakika bu şekilde kaynatın.
  • Ardından sıralı olarak pirinç keki, havuç, soğan ve dilimlenmiş lahanaları wok tavaya alın.
  • Ara sıra karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın.
  • Daha sonra yeşil soğanı da ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
  • Sos yoğunlaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp yemeği servis tabağına alın.
  • Üzerine susam, yeşil soğan, kırmızı biber ve isteğe göre katı yumurta ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder