Acılı Tteokbokki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç keki
- 1 su bardağı yeşil lahana (şerit halinde kesilmiş)
- 1 adet havuç (verev kesilmiş)
- 2.5 su bardağı balık suyu veya su
- 2 adet yeşil soğan (küçük küçük doğranmış)
- 1 adet soğan (dilimlenmiş)
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı bal
- 2-3 yemek kaşığı goghujang
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
Üzeri için:
- Yeşil soğan
- Beyaz susam
- Katı pişmiş yumurta (isteğe göre)
- Kırmızı biber
Acılı Tteokbokki Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş pirinç keklerini, soğuk suda 30 dakika bekleterek çözünmesini sağlayın.
- 30 dakikanın sonunda pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın. Pirinç keklerini süzgeçle sudan geçirin ve kenarda bekletin.
- Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, goghujang ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Wok tavaya 2.5 bardak balık suyu veya suyu dökün. Yüksek ateşte kaynaması için bekletin.
- Su kaynamaya başladığında, hazırladığınız sos karışımı ekleyin ve karıştırın.
- Ocağı orta ateşe alarak 5 dakika bu şekilde kaynatın.
- Ardından sıralı olarak pirinç keki, havuç, soğan ve dilimlenmiş lahanaları wok tavaya alın.
- Ara sıra karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın.
- Daha sonra yeşil soğanı da ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
- Sos yoğunlaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp yemeği servis tabağına alın.
- Üzerine susam, yeşil soğan, kırmızı biber ve isteğe göre katı yumurta ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder