Bibimbap Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- 1 adet kabak (şerit halinde kesilmiş)
- 1 adet havuç (şerit halinde kesilmiş)
- 1/2 demet ıspanak (yıkanmış)
- 2 adet kuru soğan (ince kesilmiş)
- 1/2 yemek kaşığı susam yağı
- 1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı sarımsak ezmesi
- 1 yemek kaşığı acı biber ezmesi
- Tuz
Bibimbap Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri biz süzgece koyarak bol suyla tıkayın ve suyunu süzün.
- Yıkadığınız pirinci tencereye aktarın ve üzerine 2 bardak su ekleyin.
- Yüksek ateşte su kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika daha pişirin.
- Pilav suyunu çektiğinde tencereyi mutfak tezgahına alın ve kapağını kapalı tutarak demlemeye bırakın.
- Ayçiçek yağını wok tavaya alın ve ısıtın. Üzerine soğan, rendelenmiş havuç ve kabakları alarak 10 dakika kadar kavurun.
- Sebzeleri kavururken içerisine yarım çay kaşığı tuz ekleyin.
- Farklı bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya ıspanakları alarak 1 dakika haşlayın.
- Pişirdiğiniz ıspanakları ılımaya başladığında elinizle sıkarak suyunu süzün.
- Bir kasenin içerisine susam yağı, tuz ve sarımsak ezmesini alın. Üzerine ıspanakları ekleyerek harmanlayın.
- Demlenen pilava ıspanağı, kavrulmuş sebzeleri, 1/2 yemek kaşığı susam yağını ve acı biber ezmesini ekleyin.
- Bir tavaya çok az yağ ekleyerek 2 adet yumurtayı kırın. Beyaz kısımları pişene kadar, yaklaşık 2 dakika, pişirin.
- Pilavın olduğu tabaktaki malzemeleri tamamen karıştırın. Servis tabağına aktarın.
- Pişirdiğiniz yumurtaları da üzerine yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder