Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze adaçayı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 limon kabuğu
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yaban mersini
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Kırık ceviz
Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
- Yoğurt, yağ, limon suyu, limon kabuğu ve adaçayını koyup karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilyalı ekleyip kek hamurunu oluşturun.
- Son olarak yaban mersinlerini unlayıp hamur ile karıştırın.
- Yağlanmış kek kabına hamuru dökün.
- 180 derecede 40 dk pişirin.Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder