10 Ekim 2020 Cumartesi

Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi

 

Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze adaçayı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon kabuğu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Kırık ceviz

Adaçayı Ve Yaban Mersinli Sonbahar Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  2. Yoğurt, yağ, limon suyu, limon kabuğu ve adaçayını koyup karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu, vanilyalı ekleyip kek hamurunu oluşturun.
  4. Son olarak yaban mersinlerini unlayıp hamur ile karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kabına hamuru dökün.
  6. 180 derecede 40 dk pişirin.Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder