5 Ekim 2020 Pazartesi

Ağlayan Pasta Tarifi

 

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Çikolatası için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu puding

Süslemek için

  • Antep fıstığı

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta mızı bir kaba alıp mikserle çırpıyoruz sonra sütümüzü üzerine ilave ediyoruz.
  2. Sonra toz şeker ve sıvı yağımızı da ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  3. Daha sonrasında unumuzu da ekleyip mikserden iyicene çırpıyoruz.
  4. Sonra kabartma tozu ve vanilyamızı da içine ekleyip birazdan mikserden çırpıyoruz.
  5. Daha sonrasında yuvarlak bir kek kalıbımı yağlayıp hazırladığımız kek hamurumuzu içine boşaltıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza koyuyoruz.
  6. Kekimiz olduktan sonra fırından çıkarıp biraz soğumasını bekliyoruz.
  7. Sonra hazırladığımız pudingimizi üzerine yavaşça dökelim ve güzelcene düzeltelim ve üzerine de antep fistığı serpelim siz istediğiniz gibi de süsleyebilirsiniz.
  8. Kakaolu puding hazırlanışı.2, 5 su bardağı sütümüzü bir tencereye alalım ve 1 paket pudingimizi üzerine boşatalım ve kısık ateşte pişirelim.
  9. Pudingimiz olduktan sonra sıcak haliyle kekimizin üzerine dökelim.Afiyet olsun😋şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder