Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Çikolatası için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket kakaolu puding
Süslemek için
- Antep fıstığı
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta mızı bir kaba alıp mikserle çırpıyoruz sonra sütümüzü üzerine ilave ediyoruz.
- Sonra toz şeker ve sıvı yağımızı da ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonrasında unumuzu da ekleyip mikserden iyicene çırpıyoruz.
- Sonra kabartma tozu ve vanilyamızı da içine ekleyip birazdan mikserden çırpıyoruz.
- Daha sonrasında yuvarlak bir kek kalıbımı yağlayıp hazırladığımız kek hamurumuzu içine boşaltıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza koyuyoruz.
- Kekimiz olduktan sonra fırından çıkarıp biraz soğumasını bekliyoruz.
- Sonra hazırladığımız pudingimizi üzerine yavaşça dökelim ve güzelcene düzeltelim ve üzerine de antep fistığı serpelim siz istediğiniz gibi de süsleyebilirsiniz.
- Kakaolu puding hazırlanışı.2, 5 su bardağı sütümüzü bir tencereye alalım ve 1 paket pudingimizi üzerine boşatalım ve kısık ateşte pişirelim.
- Pudingimiz olduktan sonra sıcak haliyle kekimizin üzerine dökelim.Afiyet olsun😋şimdiden.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder