20 Ekim 2020 Salı

Ali Nazik / Gaziantep Tarifi

 

Ali Nazik / Gaziantep Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 ml süzme yoğurt
  • 30 g Bizim Yağ
  • 900 g orta yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Ali Nazik / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayın ve üst kısımlarını çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin.
  • Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, ince ince doğrayın ve bir servis tabağına alın.
  • Sarımsakları ezip süzme yoğurdun içine ekleyin. Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin.
  • Kıyma, salça ve önceden doğradığınız biberleri ekleyin. Kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Bir servis tabağına sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan koyup sıcak servis yapın.

Pişirme ve Servis Önerileri

  • Pişirme esnasında ocağınızın kısık ateşte olduğundan emin olun. Suyunu çekebilmesi için bir kaç dakika kapağı kapatarak bekleyin.
  • Servis tabağına ilk olarak patlıcanlı yoğurt karışımını dökün. Orta kısmını çukur şeklinde açın. Etleri ise bu çukurun içerisine ilave edin.
  • Üzerine tereyağı ve toz biberden bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu sosu etlerin üzerine dökerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Üst kısmına ufak maydanozlar ekleyerek görünümünü de güzelleştirebilirsiniz.
  • Ana yemek olarak sunulan Ali Nazik tarifini, pirinç pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ali Nazik Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Közleme işleminden sonra patlıcanları sıcakken bir kap içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu sayede kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz.
  • Kıyma yerine farklı bir et kullanacaksanız, pişirme işlemini kısık ateşte ağır ağır yapın.
  • Patlıcanlı yoğurdun üzerine etleri eklerken ılık olmasına dikkat edin. Çok sıcak etler, yoğurdun tadını bozacak ve sulanmasına neden olacaktır.
  • Yemeğiniz hazır hale geldiğinde üzerine bir parça tereyağı eklemeniz lezzetini arttıracaktır.

1 Porsiyon Ali Nazik Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık Ali Nazik yemeği, yaklaşık 95 kaloridir. 1 porsiyon Ali Nazik ise, ortalama 405 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder