Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır kızarmış ekmek
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Tercihinize göre meyve
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
- Başka bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.
- Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
- Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
- Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Püf Noktaları Nelerdir?
- Krem şantinin kıvamlı olması için mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yoğun bir tat elde edilir.
- Muhallebinin kıvamını tutturabilmek ve kokusuz olmasını sağlamak için mutlaka tereyağı kullanın. Topaklanmalar oluşursa mikser ile çırpabilirsiniz.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra kabuklanmaması için, ara sıra tahta kaşık ile karıştırın.
- Krem şantinin canlı kalması için, muhallebinin soğuduğundan emin olun.
- Etimeklerin yumuşaması ve erimesi için muhallebiyi sıcakken tepsiye yayın ve şekil verin.
1 Porsiyon Etimek Tatlısı Kaç Kaloridir?
Etimek tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder