20 Ekim 2020 Salı

Aluç Marmelatı Tarifi

 

Aluç Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg aluç
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Yarım limon

Aluç Marmelatı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle aluçların uçlarını kesip tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz yaklaşık 40 dk kaynatıyoruz.
  3. Aluç yumuşayınca süzgece alıyoruz.
  4. Elimizin dayanacağı sıcaklığa gelince ezip başka tencereye aktarıyoruz.
  5. Tencerenin altını açıp kaynattıktan sonra yarım limonu sıkıp koyulaşmasın bekliyoruz.
  6. Ardından kaynatılmış kavanozlara aktarıyoruz. 👩‍🍳 afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder