Cevizli Çıtır Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 1 su bardağı şeker
- 7 yemek kaşağı tereyağ
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 8 kaşık süt
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı irili ufaklı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
Cevizli Çıtır Kek Tarifi Yapılışı
- Şeker tereyağ ve yumurtalar iyice çırpılır.
- Süt kabartma tozu ve un eklenip çırpmaya devam edilir.
- Klasik kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur oluyor.
- Kalıp iyice yağlanıp hamur karışım iyice yayılır.
- Üzeri için tüm malzemeler sos tenceresine konup yağ ve şeker eriyene kadar ocakta tutulur.
- Kek hamurunun üzerine bu karışım güzelce yayılır.
- 170 derece de önceden ısıtılmış fırına konur. 30 dakika kadar pişirilir.
- Pişerken üzerindeki sosu iyice köpürüyor.
- Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzeri çitir citir nefis bir kek oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder