20 Ekim 2020 Salı

Cevizli Çıtır Kek Tarifi

 

Cevizli Çıtır Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 7 yemek kaşağı tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 8 kaşık süt

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı irili ufaklı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt

Cevizli Çıtır Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker tereyağ ve yumurtalar iyice çırpılır.
  2. Süt kabartma tozu ve un eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Klasik kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur oluyor.
  4. Kalıp iyice yağlanıp hamur karışım iyice yayılır.
  5. Üzeri için tüm malzemeler sos tenceresine konup yağ ve şeker eriyene kadar ocakta tutulur.
  6. Kek hamurunun üzerine bu karışım güzelce yayılır.
  7. 170 derece de önceden ısıtılmış fırına konur. 30 dakika kadar pişirilir.
  8. Pişerken üzerindeki sosu iyice köpürüyor.
  9. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzeri çitir citir nefis bir kek oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder