16 Ekim 2020 Cuma

Analı Kızlı Tarifi

 

Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir miktar kaynar su

İç harcı için;

  • 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Diğer malzemeleri;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

Analı Kızlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfteyi hazırlayın bir kaba bulgur ve irmiği koyun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin üzerini kapatın 10 dakika bekletin.
  2. Diğer tarafından bir tavaya kıymayı soğanı ve sıvı yağının koyun ocağa alın kıymalar pişene kadar kavurun baharat ve maydanoz ilave edin karıştırın soğumaya bırakın.
  3. Dinlenen bulguru geniş bir kaba alın üzerine yumurta un salça ve tuzu ilave edin iyice yoğurun.
  4. İkiye ayırın yarısını içli yapmak için elinizle şekil verin içlerine kıymalı harçtan koyun diğer ayırdığınız hamuru fındık büyüklüğünde parçalar koparın elinizle yuvarlayın.
  5. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve salçayı koyun ocağa alın bir miktar kavurun etleri ilave edin bir miktar daha kavurun üzerine kaynar su ilave edin etler pişene kadar pişirin.
  6. Hazırlamış olduğunuz köfteleri ve haşlanmış nohut ilave edin 20 dakika pişirin servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder