Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir miktar kaynar su
İç harcı için;
- 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Diğer malzemeleri;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 300 gr dana kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir miktar su
Analı Kızlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfteyi hazırlayın bir kaba bulgur ve irmiği koyun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin üzerini kapatın 10 dakika bekletin.
- Diğer tarafından bir tavaya kıymayı soğanı ve sıvı yağının koyun ocağa alın kıymalar pişene kadar kavurun baharat ve maydanoz ilave edin karıştırın soğumaya bırakın.
- Dinlenen bulguru geniş bir kaba alın üzerine yumurta un salça ve tuzu ilave edin iyice yoğurun.
- İkiye ayırın yarısını içli yapmak için elinizle şekil verin içlerine kıymalı harçtan koyun diğer ayırdığınız hamuru fındık büyüklüğünde parçalar koparın elinizle yuvarlayın.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve salçayı koyun ocağa alın bir miktar kavurun etleri ilave edin bir miktar daha kavurun üzerine kaynar su ilave edin etler pişene kadar pişirin.
- Hazırlamış olduğunuz köfteleri ve haşlanmış nohut ilave edin 20 dakika pişirin servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder