16 Ekim 2020 Cuma

Traliçe Tarifi

 

Traliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 su  bardağı un
  • 1 bardak şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu.

Sosu için:

  • 3.5 şu bardağı süt
  •   1 paket krema
  • 4 yemek kaşığı şeker.

Karamel sosu için:

  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 1 paket krem santi

Traliçe Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kaba 5 yumurtamızı kırıp çırpıyoruz .
  2. Ardından şekerimizi ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sonra un ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edip en son kabartma tozunu ekliyoruz ( daha güzel kabarması için).
  4. Kekimizi 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
  5. Sosunu hazırlayalım şimdi de 3. 5 su bardağı sütümüzü, kremamızı ve 4 yemek kaşığı şekeri kaba alıp karıştırıp dolaba koyuyoruz.
  6. Karamel sosu için ise bir teflon tavaya şekerimizi ilave edip eritiyoruz.
  7. Sonra krema ve tereyağımızı ilave edip koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
  8. Kekimiz piştikten sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdirerek döküyoruz.
  9. Daha sonra hazırladığımız krem santiyi döküp üzerini karamel sos ilave ediyoruz.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder