Traliçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 bardak şeker
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu.
Sosu için:
- 3.5 şu bardağı süt
- 1 paket krema
- 4 yemek kaşığı şeker.
Karamel sosu için:
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 1 paket krem santi
Traliçe Tarifi Yapılışı
- İlk önce bir kaba 5 yumurtamızı kırıp çırpıyoruz .
- Ardından şekerimizi ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Sonra un ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edip en son kabartma tozunu ekliyoruz ( daha güzel kabarması için).
- Kekimizi 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Sosunu hazırlayalım şimdi de 3. 5 su bardağı sütümüzü, kremamızı ve 4 yemek kaşığı şekeri kaba alıp karıştırıp dolaba koyuyoruz.
- Karamel sosu için ise bir teflon tavaya şekerimizi ilave edip eritiyoruz.
- Sonra krema ve tereyağımızı ilave edip koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdirerek döküyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız krem santiyi döküp üzerini karamel sos ilave ediyoruz.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder