Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta(oda sıcaklığında)
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 bardaktan 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 bardak yoğurt
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 4 tepeleme su bardağı un
- 1 su bardağı üzüm
Anne Keki Tarifi Yapılışı
- Üzümleri sıcak suda bekletin yumuşayınca kurutun.
- Bir peçetenin üzerine serin.
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
- Un harç diğer malzemeleri ekleyin çırpın sonra yavaş yavaş un ekleyip çırpın.
- Kabınızı iyice katı yağ ile yağlayın .
- 165 derecede pişirin, ara ara bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder