13 Ekim 2020 Salı

Anne Keki Tarifi

 

Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 tepeleme su bardağı un
  • 1 su bardağı üzüm

Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Üzümleri sıcak suda bekletin yumuşayınca kurutun.
  2. Bir peçetenin üzerine serin.
  3. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
  4. Un harç diğer malzemeleri ekleyin çırpın sonra yavaş yavaş un ekleyip çırpın.
  5. Kabınızı iyice katı yağ ile yağlayın .
  6. 165 derecede pişirin, ara ara bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder