Kışlık Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet karnıyarıklık küçük siyah patlıcan
- 1 leğen su birazcıkta tuz
Kızartma için;
- Sıvıyağ
Kışlık Patlıcan Tarifi Yapılışı
- İlk başta patlıcanlarımızı yıkayıp başlarından kesiyoruz.
- Daha sonra alacalı soyup su doldurup tuz attığımız lehen de bekletiyoruz biraz acısını alması için.
- Daha sonra sudan çıkartıp tekrar yıkadıktan sonra iyice kurutuyoruz ki kızartırken üzerimize yağ sıçramasın.
- Daha sonra tavamıza yağımızı koyup iyice kızdıktan sonra patlıcanlarımıza bi kaç çizik atıyoruz kızartıyoruz heryeri kızaran patlıcanlarımızı peçete serdiğimiz kaba alıyoruz.
- Fazla yağını emdikten ve iyice soğuduktan sonra karnıyarıklık olarak ortasını kesiyoruz.
- Sonra buzdolabı poşetine istediğiniz sayıda koyup buzluğa atıyoruz.
- Üst üste koyalım donduktan sonra üzerine koyalım üst üste koyduğumuz zaman altta kalan eziliyor çünkü.
- Kışlık patlıcanlarımız hazır kışın afiyetle yemeyi nasip etsin rabbim inşallah 🤲🌸🌸💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder