13 Ekim 2020 Salı

Kışlık Patlıcan Tarifi

 

Kışlık Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet karnıyarıklık küçük siyah patlıcan
  • 1 leğen su birazcıkta tuz

Kızartma için;

  • Sıvıyağ

Kışlık Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta patlıcanlarımızı yıkayıp başlarından kesiyoruz.
  2. Daha sonra alacalı soyup su doldurup tuz attığımız lehen de bekletiyoruz biraz acısını alması için.
  3. Daha sonra sudan çıkartıp tekrar yıkadıktan sonra iyice kurutuyoruz ki kızartırken üzerimize yağ sıçramasın.
  4. Daha sonra tavamıza yağımızı koyup iyice kızdıktan sonra patlıcanlarımıza bi kaç çizik atıyoruz kızartıyoruz heryeri kızaran patlıcanlarımızı peçete serdiğimiz kaba alıyoruz.
  5. Fazla yağını emdikten ve iyice soğuduktan sonra karnıyarıklık olarak ortasını kesiyoruz.
  6. Sonra buzdolabı poşetine istediğiniz sayıda koyup buzluğa atıyoruz.
  7. Üst üste koyalım donduktan sonra üzerine koyalım üst üste koyduğumuz zaman altta kalan eziliyor çünkü.
  8. Kışlık patlıcanlarımız hazır kışın afiyetle yemeyi nasip etsin rabbim inşallah 🤲🌸🌸💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder