Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım bardak un
- Yarım bardak nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket labne peyniri
- 1 p.vanilya
- 2 paket kare bisküvi
- Arasına 2 muz
Piramit Pasta Tarifi Yapılışı
Not:isterseniz muhallebisini puding ile yapabilirsiniz, isterseniz üzerine kremşanti pasta kreması sürebilirsiniz
- Muhallebimiz için malzemeleri ilave edip sütümüzü alarak koyulaşana kadar pişirelim, ılındıktan sonra labne peyniri ilave edip karıştıralım.
- Tezgaha streç film serelim ve üzerine bisküvilerden dizelim. Enine 3 tane, boyuna 6 tane olarak yerleştirelim.
- Bisküvileri üzerine ılıyan muhallebimizden yayalım. Bir sıra daha bisküvi dizelim.
- Üzerine tekrar muhallebi yayılım. Ardından sadece kenarlara altışar tane bisküvi dizerek orta kısmı boş bırakalım.
- Bu bisküvilerin üzerine de muhallebimizden sürelim. Muzları soyarak boş bıraktığımız kısma yerleştirelim.
- Streç filmi tutarak üst kısımda birleştirip piramit şekli verelim.
- Streç filmi açarak bisküvilerin üzerine kalan muhallebiyi sürelim ve streç filmi tekrar kapatalım.
- Piramit pastayı derin dondurucuya koyarak 2-3 saat bekletelim, veya bir gece buzdolabında bekletelim. Krem şantiyi hazırlayarak, bekletmiş olduğumuz piramit pastamızın strecini çıkarıp krem şanti ile kaplayalım.
- Kivi, muz ve çikolata sosu ile süsleyip dilimleyerek piramit pastamızı servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder