17 Ekim 2020 Cumartesi

Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorba için;

  • 1 bütün tavuk
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 adet limon tuzu
  • Tuz, pulbiber, karabiber

Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için; küçük tencerede unu suyu ve tuzu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen hamuru önceden ıslatılmış tepsiye veya borcama döküp soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
  3. Bir gün önceden yapılıp konulursa daha iyi olur ❤️ve dilimleyip çorbamızla beraber tüketiyoruz.
  4. Çorba için; öncelikle tavuğumuzu düdüklüde üzeri su geçinceye kadar doldurup haşlıyoruz soğuduktan sonra didikleyip kenara alıyoruz.
  5. Bir tencerede yağımızı, salça ve biber salçamızı kavurup sonra süzdüğümüz tavuk suyunu limon, pulbiber, tuz ve en sonda didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  6. Ayrı bi kasede kavrulmuş unumuzu su ile açıp onuda karıştırarak çorbamıza aktarıyoruz ve bi on dakika kaynatıp sıcak servis ediyoruz afiyetler olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder