Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 buçuk su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için;
- 1 bütün tavuk
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 adet limon tuzu
- Tuz, pulbiber, karabiber
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Hamuru için; küçük tencerede unu suyu ve tuzu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamuru önceden ıslatılmış tepsiye veya borcama döküp soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
- Bir gün önceden yapılıp konulursa daha iyi olur ❤️ve dilimleyip çorbamızla beraber tüketiyoruz.
- Çorba için; öncelikle tavuğumuzu düdüklüde üzeri su geçinceye kadar doldurup haşlıyoruz soğuduktan sonra didikleyip kenara alıyoruz.
- Bir tencerede yağımızı, salça ve biber salçamızı kavurup sonra süzdüğümüz tavuk suyunu limon, pulbiber, tuz ve en sonda didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bi kasede kavrulmuş unumuzu su ile açıp onuda karıştırarak çorbamıza aktarıyoruz ve bi on dakika kaynatıp sıcak servis ediyoruz afiyetler olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder