17 Ekim 2020 Cumartesi

Saçaklı Mantı Tarifi

 

Saçaklı Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 kg un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Bu hamurun üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alarak tek tek açın.
  • Açtığınız hamurları uzun ve kalın şeritler halinde kesin.
  • Şeritleri tepsiye kafes görünümü alacak şekilde dizin. (ilk kat yatay, ikinci kat dikey)
  • Katların arasında sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen hamuru soğumaya bırakın. Ardından başka bir tepsinin içerisine yaydırın.
  • Üzerine haşlanıp didiklenmiş tavukları, karabiberi ve tavuk suyu ekleyin.
  • Bu şekilde ocağa alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Saçaklı mantıyı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder