6 Ekim 2020 Salı

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patates
  • 250 gram dana ciğeri zarı soyulmuş
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • Baharatlar(sumak, karabiber, kekik, kimyon)

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba. Harika bir tarifim var size. Evde arnavut ciğeri yapmayı gerçekten çok seviyorum.

  1. Öncelikle kuşbaşı doğranmış ciğerleri süzgeçten geçirelim. Sakin ciğeri yıkamayın.
  2. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Sonra soğan ve maydanozları önce doğrayıp sumak ekleyin.
  3. Patatesler kızarınca bir tabağa yarım bardak unu alıp ciğerleri eşit ve güzel bir şekilde bulayın.
  4. Ayni tavada ayni yağda ciğerleri 5 dakika kızartın.
  5. Ben devamlı karıştırarak pişiriyorum ki her tarafı eşit pişsin.
  6. Kanlı sevmiyorum. Pişerken kekik, tuz, kimyon ve karabiber ekleyin. Ben hem pişirirken hem de tabağa aldığımda baharat ekliyorum.
  7. Havlu serili tabağa alın. Bir servis tabağına ciğer, patates ve salatayı alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder