Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 4 patates
- 250 gram dana ciğeri zarı soyulmuş
- 1 tutam maydanoz
- 1 kuru soğan
- Baharatlar(sumak, karabiber, kekik, kimyon)
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba. Harika bir tarifim var size. Evde arnavut ciğeri yapmayı gerçekten çok seviyorum.
- Öncelikle kuşbaşı doğranmış ciğerleri süzgeçten geçirelim. Sakin ciğeri yıkamayın.
- Patatesleri küp küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Sonra soğan ve maydanozları önce doğrayıp sumak ekleyin.
- Patatesler kızarınca bir tabağa yarım bardak unu alıp ciğerleri eşit ve güzel bir şekilde bulayın.
- Ayni tavada ayni yağda ciğerleri 5 dakika kızartın.
- Ben devamlı karıştırarak pişiriyorum ki her tarafı eşit pişsin.
- Kanlı sevmiyorum. Pişerken kekik, tuz, kimyon ve karabiber ekleyin. Ben hem pişirirken hem de tabağa aldığımda baharat ekliyorum.
- Havlu serili tabağa alın. Bir servis tabağına ciğer, patates ve salatayı alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder