Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 3 yemek kaşığı toz şeker(her ayvaya)
- 1 adet çubuk tarçın
- 10-12 adet karanfil
- Yarım su bardağı su
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
- 1 adet limon
- 1 lt kadar su
Servis için;
- Kaymak
- Ya da krem şanti
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
- Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
- Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin.
- Pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
- Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli.
- Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.
- Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün.
- Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1, 5 saat kadar pişirin.
- Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin.
- Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
- Kaymak ve Antep fıstığı ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder