18 Ekim 2020 Pazar

Ayvalık Tostu (Unsuz) Tarifi

 

Ayvalık Tostu (Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6-8 dilim sucuk
  • 4-6 dilim kaşar peyniri
  • Biber salçası
  • Domates dilimleri
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ayvalık Tostu (Unsuz) Tarifi Yapılışı


  1. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır.
  2. Yumurtanın beyazı köpük olana kadar mikser ile iyice çırpılır.
  3. Yumurtanın sarısı, köpük olan yumurtanın beyazına yavaş yavaş karıştırılır.
  4. Köpüğü söndürmemek için karıştırma işi yavaş yapılır.
  5. Tava az sıvı yağ ile yağlanır.
  6. Köpüğü ister iki parçaya ister dört parçaya ayırarak pankek mantığıyla alt üst pişirilir. (ben köpüğü dört parçaya böldüm. ).
  7. İç malzeme olarak istediğiniz malzemeler eklenir.
  8. Biber salçası, sucuk, kaşar ve domates eklenebilir.
  9. İki pankek arasına malzemeler eklendikten sonra tost makinesinde basılır. Toplamda iki adet tost elde edilir.Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder