Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yoğurt
- 1 paket üçgen yufka
Sosu için
- 340 gram domates rendesi (3 orta boy domates)
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Tozbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Köftesi için
- 400 gram dana köfte
- 1 orta boy soğan
- 1 (orta boy) diş sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 küçük boy yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alalım ve iyice yoğuralım.
- Köfteleri yassı uzun olacak şekilde şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden 180 derece de ısıtılmış fırına atalım. 10-12 dk sonra çıkaralım.
- Yufkaları 2’şer yaprak olacak şekilde ayarlayalım.
- Üzerlerine eritilmiş tereyağını sürelim.
- Pişirdiğimiz köfteleri (ince değilse) ortadan ikiye ince uzun olacak şekilde keselim ve yerleştirelim.
- Yufkaları rulo yapalım. Verev şeklinde her bir köfteli yufkayı 4 parçaya keselim.
- Üzerlerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atalım ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sos için domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirelim. Sonra bütün malzemeleri ekleyip 3-4 dk kaynatalım.
- Tabağa köfteleri yerleştirelim. Ortasına yoğurt dökelim. Son olarak üzerine sosu gezdirelim. Afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder