18 Ekim 2020 Pazar

Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yoğurt
  • 1 paket üçgen yufka

Sosu için

  • 340 gram domates rendesi (3 orta boy domates)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Köftesi için

  • 400 gram dana köfte
  • 1 orta boy soğan
  • 1 (orta boy) diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 küçük boy yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alalım ve iyice yoğuralım.
  2. Köfteleri yassı uzun olacak şekilde şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden 180 derece de ısıtılmış fırına atalım. 10-12 dk sonra çıkaralım.
  3. Yufkaları 2’şer yaprak olacak şekilde ayarlayalım.
  4. Üzerlerine eritilmiş tereyağını sürelim.
  5. Pişirdiğimiz köfteleri (ince değilse) ortadan ikiye ince uzun olacak şekilde keselim ve yerleştirelim.
  6. Yufkaları rulo yapalım. Verev şeklinde her bir köfteli yufkayı 4 parçaya keselim.
  7. Üzerlerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atalım ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Sos için domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirelim. Sonra bütün malzemeleri ekleyip 3-4 dk kaynatalım.
  10. Tabağa köfteleri yerleştirelim. Ortasına yoğurt dökelim. Son olarak üzerine sosu gezdirelim. Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder