12 Ekim 2020 Pazartesi

Badem Tatlısı Tarifi

 

Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Un

Dışı için;

  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bir tencere su ve şekeri koyalım o kaynarken tatlının hamurunu yapalım.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı karıştırma kabına alalım sıvı yağ yumurta ve şekeri ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  3. Kabartma tozu vanilya ve azar azar unu ilave ederek orta halli bir hamur yoğuralım.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp badem şeklini verelim.
  5. Şekil verdiğimiz tatlının her tarafını irmiğe bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  6. Önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökelim.
  8. Servis esnasında ortasındaki kesik alana ceviz yada fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Not: ben yarısının içine ceviz koydum arzuya bağlı.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder