Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Un
Dışı için;
- 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bir tencere su ve şekeri koyalım o kaynarken tatlının hamurunu yapalım.
- Oda sıcaklığında yumuşamış yağı karıştırma kabına alalım sıvı yağ yumurta ve şekeri ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Kabartma tozu vanilya ve azar azar unu ilave ederek orta halli bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp badem şeklini verelim.
- Şekil verdiğimiz tatlının her tarafını irmiğe bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökelim.
- Servis esnasında ortasındaki kesik alana ceviz yada fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Not: ben yarısının içine ceviz koydum arzuya bağlı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder