4 Ekim 2020 Pazar

Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi

 

Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 60 gram esmer şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un (Yaklaşık & kontrollü)
  • 1/2 (yarım) su bardağı yaban mersini
  • 1/3 su bardağı badem

Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bademler sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Hafif dişe gelir şekilde dövülür.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağ ile şeker krema kıvamına gelene kadar (2-3 dk) mikserle karıştırılır.
  3. Diğer malzemeler eklenir ve hamur yoğurulur.
  4. Elde edilen hamur pişirme kağıdı üzerinde açılır. İstenilen kalıp ile şekil verilir. (kalıp yoksa el ile de şekil verilebilir).
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika pişirilir. Fırından alınır ve tepside ılınması için bekletilir.
  6. Esmer şeker renk ve yatta farklılık yaratıyor ama yoksa pudra şekeri 1 su bardağı olarak kullanılabilir.
  7. Un kontrollü eklenmelidir, hafif yumuşak bir kıvam olması beklenmelidir.
  8. Pişirme süresi uzun tutulmamalıdır. Pişmemiş gibi gelse de soğurken içinin çekileceği unutulmamalıdır. Altı hafif kızarınca pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder