Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 60 gram esmer şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un (Yaklaşık & kontrollü)
- 1/2 (yarım) su bardağı yaban mersini
- 1/3 su bardağı badem
Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Bademler sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Hafif dişe gelir şekilde dövülür.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ile şeker krema kıvamına gelene kadar (2-3 dk) mikserle karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenir ve hamur yoğurulur.
- Elde edilen hamur pişirme kağıdı üzerinde açılır. İstenilen kalıp ile şekil verilir. (kalıp yoksa el ile de şekil verilebilir).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika pişirilir. Fırından alınır ve tepside ılınması için bekletilir.
- Esmer şeker renk ve yatta farklılık yaratıyor ama yoksa pudra şekeri 1 su bardağı olarak kullanılabilir.
- Un kontrollü eklenmelidir, hafif yumuşak bir kıvam olması beklenmelidir.
- Pişirme süresi uzun tutulmamalıdır. Pişmemiş gibi gelse de soğurken içinin çekileceği unutulmamalıdır. Altı hafif kızarınca pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder