4 Ekim 2020 Pazar

Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı (İsteğe bağlı çok yakışıyor)
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp 7-8 dakika kaynatıyoruz ve ılıması için bir kenara alıyoruz.
  2. Kekimiz için önce yumurtaları iyice çırpıyoruz ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağ katıp karıştırıyoruz daha sonra galete unu hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak kırılmış cevizi ekleyip kek hamuruna benzemeyen katı bir karışım elde etmeliyiz.
  5. Karışımımıza kare borcama yayıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkınca ılık olan şerbeti döküyoruz.
  7. Kreması için vanilya hariç tüm ürünleri iyice karıştırarak kaynatıyoruz ve kaynayınca içine vanilya ekliyoruz.
  8. Krema ılıyınca kekin üzerine boşaltıp yayıyoruz. Üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder