4 Ekim 2020 Pazar

Balon Pişi Tarifi

 

Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balon Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurta, su, zeytinyağı, yumurta, sirke, tuz bütün malzemeleri alalım.
  2. Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  3. Un ekledikçe hamur elinizi bırakıyor. Avuç içinizle bastırarak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  4. Biraz un ile merdane ile hamuru açın. Çok ince yada çok kalın olmazsa daha güzel olur.
  5. Hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar halinde keselim. Kalan hamurları toplayıp aynı işlemi tekrarlayalım.
  6. Çok çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsine şekil verelim. Ve ondan sonra kızartmaya başlayalım.
  7. Tavaya ya da tencereye sıvı yağı koyalım. Ve oldukça kızdıralım ki pişilerimiz puf puf olabilsin😊. Alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartalım.
  8. Puf puf nefis pişilerimiz hazır. Kahvaltı için çok uygun.

Afiyet olsun👐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder