Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Balon Pişi Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına yumurta, su, zeytinyağı, yumurta, sirke, tuz bütün malzemeleri alalım.
- Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Un ekledikçe hamur elinizi bırakıyor. Avuç içinizle bastırarak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Biraz un ile merdane ile hamuru açın. Çok ince yada çok kalın olmazsa daha güzel olur.
- Hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar halinde keselim. Kalan hamurları toplayıp aynı işlemi tekrarlayalım.
- Çok çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsine şekil verelim. Ve ondan sonra kızartmaya başlayalım.
- Tavaya ya da tencereye sıvı yağı koyalım. Ve oldukça kızdıralım ki pişilerimiz puf puf olabilsin😊. Alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartalım.
- Puf puf nefis pişilerimiz hazır. Kahvaltı için çok uygun.
Afiyet olsun👐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder