Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram et
- 1 su bardağı pirinç(1.5 şu bardağı su)
- 2 tane et suyu
- 2 orta boy patates
- Tuz
- Sıvı yağ
Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi Yapılışı
- 🧚♀️Eti küçük küçük doğrayıp kısık ateşte pişmeye bırakın yaklaşık 1 saat. Tuzunu kızarmaya başlayınca ekleyin.
- 🧚♀️Pirinçleri 30 dk sıcak suda beklettikten sonra nişastası gidene kadar yıkayıp süzelim.
- Sıvı yağ döktüğümüz tencerede birbirine yapışana kadar kavurup 1. 5 şu bardağı sıcak suyu, et suyunu ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
- 🧚♀️Kibrit kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartın.
- 🧚♀️İçi çukur bir kasenin altına önce eti sonra pilavı ekleyip sunum tabağına ters çevirin.
- Üzerine kızarttığımız patatesleri koyup, yanında salatayla servis ediniz.
🤤Afiyet olsun 🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder