4 Ekim 2020 Pazar

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi

 

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • 1 su bardağı pirinç(1.5 şu bardağı su)
  • 2 tane et suyu
  • 2 orta boy patates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. 🧚‍♀️Eti küçük küçük doğrayıp kısık ateşte pişmeye bırakın yaklaşık 1 saat. Tuzunu kızarmaya başlayınca ekleyin.
  2. 🧚‍♀️Pirinçleri 30 dk sıcak suda beklettikten sonra nişastası gidene kadar yıkayıp süzelim.
  3. Sıvı yağ döktüğümüz tencerede birbirine yapışana kadar kavurup 1. 5 şu bardağı sıcak suyu, et suyunu ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
  4. 🧚‍♀️Kibrit kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartın.
  5. 🧚‍♀️İçi çukur bir kasenin altına önce eti sonra pilavı ekleyip sunum tabağına ters çevirin.
  6. Üzerine kızarttığımız patatesleri koyup, yanında salatayla servis ediniz.

🤤Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder