Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram çiçek bamya
- 200 gram kuzu veya dana eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dilerseniz 2 su bardağı et suyu
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 adet limon
Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi Yapılışı
- Çiçek bamyaları ilk önce elinizde ufalayın ki tozu gitsin.
- Daha sonra kaynamış suya atın yarım limon sıkın yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen bamyayı sıcak sudan alıp soğuk suya koyup şoklayın.
- Etleri minik minik kesin tencereye alın kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Pişen etin üzerine tereyağ ve sıvı yağ ekleyin soğanı da minik minik kesin ve etin üzerine koyup kavurun
- Daha sonra domates ve biber salçasını koyup tekrar kavurun.
- Üzerine haşlanmış bamyayı, et suyu (tercihen) ve suyunu ilave edin tuz ve baharatları, yarım limon suyunu ilave edip kaynatın.
- Suyunu göz kararı ayarlayın ne çok sulu nede yemeği gibi az sulu olacak ikisinin arası.Afiyet olsun.Not:bamyayı ipi ile haşladım şoklama işleminden sonra ipinden çıkarttım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder