20 Ekim 2020 Salı

Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi

 

Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram çiçek bamya
  • 200 gram kuzu veya dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dilerseniz 2 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 adet limon

Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çiçek bamyaları ilk önce elinizde ufalayın ki tozu gitsin.
  2. Daha sonra kaynamış suya atın yarım limon sıkın yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Pişen bamyayı sıcak sudan alıp soğuk suya koyup şoklayın.
  4. Etleri minik minik kesin tencereye alın kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Pişen etin üzerine tereyağ ve sıvı yağ ekleyin soğanı da minik minik kesin ve etin üzerine koyup kavurun
  6. Daha sonra domates ve biber salçasını koyup tekrar kavurun.
  7. Üzerine haşlanmış bamyayı, et suyu (tercihen) ve suyunu ilave edin tuz ve baharatları, yarım limon suyunu ilave edip kaynatın.
  8. Suyunu göz kararı ayarlayın ne çok sulu nede yemeği gibi az sulu olacak ikisinin arası.Afiyet olsun.Not:bamyayı ipi ile haşladım şoklama işleminden sonra ipinden çıkarttım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder