Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi;
- 1 litre süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Sos;
- 1 çay bardağı su + limon suyu karışımı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi
Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Süt, nişasta, un, şeker, pudra şekeri tencerede karıştırılır.
- Karışım ikiye bölünür ve iki ayrı tencereye alınır.
- Bir tenceredekine limon suyu ve zerdeçal eklenir. Her iki karışım da muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- Pişen muhallebi kere tereyağı, vanilya ve yarım paket krem şanti paylaştırılır. Mikser ile çırpılır.
- Sos için küçük bir tavada limon suyu ve su karışımı, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Servis kabına, küp, kase yada bir çemberin içine önce zerdeçal koyulmuş olan muhallebi aktarılır.
- Üzerine sade muhallebi koyulur. Sos ve muhallebi soğuduğu zaman muhallebilerin üzerine sos aktarılır.
- Zerdeçal muhallebi ve sosa renk verir. Kesinlikle koku ve tatda olumsuz bir etkide bulunmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder