Bamya Çorbası Tarifi
Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram kuru bamya
- 150 gram minik doğranmış et
- 100 gram kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Limon tuzu
- Tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bamyaları çelik bir süzgecin arka kısmıyla iyice sürtüyoruz ve tüyleri çıkartıyoruz.
- Geniş bir tencerede kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı limon tuzunu atarak bamyaları yumuşayasıya kadar haşlayalım.
- Haşlanan bamyaları süzgece dökelim ve soğuyasıya kadar ellemeyelim.
- Soğuyan bamyaların iplerini çıkartarak güzelce yıkayalım.
- Bir tencereye sıvı yağımızı koyalım.
- Üzerine eti ve kıymayı atarak kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş soğanı atarak biraz daha kavurup içine salçayı da atarak 7 su bardağı kaynamış suyunu koyalım ve tuzunu ve bir çay kaşığı limon tuzu atarak orta ateşte yarım saat kaynatalım.
- Sonra bamyaları atıp yarım saat daha pişirip limon ile servis yapalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder