1 Ekim 2020 Perşembe

Bamya Çorbası Tarifi

Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kuru bamya
  • 150 gram minik doğranmış et
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Limon tuzu
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bamyaları çelik bir süzgecin arka kısmıyla iyice sürtüyoruz ve tüyleri çıkartıyoruz.
  2. Geniş bir tencerede kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı limon tuzunu atarak bamyaları yumuşayasıya kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan bamyaları süzgece dökelim ve soğuyasıya kadar ellemeyelim.
  4. Soğuyan bamyaların iplerini çıkartarak güzelce yıkayalım.
  5. Bir tencereye sıvı yağımızı koyalım.
  6. Üzerine eti ve kıymayı atarak kavuralım.
  7. Üzerine rendelenmiş soğanı atarak biraz daha kavurup içine salçayı da atarak 7 su bardağı kaynamış suyunu koyalım ve tuzunu ve bir çay kaşığı limon tuzu atarak orta ateşte yarım saat kaynatalım.
  8. Sonra bamyaları atıp yarım saat daha pişirip limon ile servis yapalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder