1 Ekim 2020 Perşembe

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 2-3 su bardağı un (Artırabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Elmaları minicik küp küp kesiyoruz ve cevizleri ufalıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ve tüm sıvı malzemeleri tek tek çırparak ekliyoruz.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Elmaları ve cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Yuvarlak fırın kabının altına pişirme kağıdı koyup kenarlarını da biraz yağladıktan sonra harcı döküyoruz. Üzerine esmer şeker serpiştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 40 dakika pişiriyoruz. Fırına göre farklılık gösterebilir, üstü iyice pişince kürdan kontrolü yapın. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! dilerseniz yanında vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder