4 Ekim 2020 Pazar

Barbunya Pilaki Tarifi

 

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyayı bir gece önceden ıslatıyoruz.
  2. Haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  3. Zeytinyağını tencereye alıp içerisine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçları ilave ediyoruz.
  4. 5 dakika kadar soteliyoruz.
  5. Ezilmiş sarımsağı ve salçayı da katıp biraz daha kavuruyoruz.
  6. Barbunyayı küçük bir şekilde doğradığımız patatesi ve baharatları da katıp üzerini geçinceye kadar soğuk su ilave ediyoruz.
  7. Pişip kıvamını alınca pilakimiz hazır, üzerine arzuya göre limon suyu ve 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
  8. Tencerenin ağzı kapalı olarak soğumaya bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder