Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi barbunya
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Yarım limonun suyu
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Barbunyayı bir gece önceden ıslatıyoruz.
- Haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Zeytinyağını tencereye alıp içerisine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçları ilave ediyoruz.
- 5 dakika kadar soteliyoruz.
- Ezilmiş sarımsağı ve salçayı da katıp biraz daha kavuruyoruz.
- Barbunyayı küçük bir şekilde doğradığımız patatesi ve baharatları da katıp üzerini geçinceye kadar soğuk su ilave ediyoruz.
- Pişip kıvamını alınca pilakimiz hazır, üzerine arzuya göre limon suyu ve 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Tencerenin ağzı kapalı olarak soğumaya bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder