11 Ekim 2020 Pazar

Bardak Tatlısı Tarifi

 

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak az un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 kaşık tereyağı veya margarin

Üzerine

  • Çikolata sosu
  • Kenarlarına
  • Fındık, fıstık veya robota vurulmuş bisküvi

Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Sütünüzü tencereye alıyoruz içine sekerimizi, unumuzu, nisastamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Katılaşmaya başlayan muhallebimizin üzerine 1 kaşık yağımızı ekliyoruz ve vanilyamızı döküyoruz.
  3. Katılaşan muhallebimizi ocaktan alıyoruz ve içlerini ıslattığımız bardakların içine muhallebimizi döküyoruz yaklaşık beş bardak kadar oluyor.
  4. Üzerlerine bardakların sitreçle kapatıp bir saat dolaba atıyoruz.
  5. Bir saat sonra bardakları ters çevirip boşaltıyoruz.
  6. Bir bardağı 3 eşit parçaya bölüyoruz. Fındığa bulayıp tabağımıza alıyoruz.
  7. Son olarak üzerine eritilmiş çikolata veya çikolata sosu ilave ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder