Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak az un
- 2 kaşık nişasta
- 1 vanilya
- 1 kaşık tereyağı veya margarin
Üzerine
- Çikolata sosu
- Kenarlarına
- Fındık, fıstık veya robota vurulmuş bisküvi
Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Sütünüzü tencereye alıyoruz içine sekerimizi, unumuzu, nisastamızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Katılaşmaya başlayan muhallebimizin üzerine 1 kaşık yağımızı ekliyoruz ve vanilyamızı döküyoruz.
- Katılaşan muhallebimizi ocaktan alıyoruz ve içlerini ıslattığımız bardakların içine muhallebimizi döküyoruz yaklaşık beş bardak kadar oluyor.
- Üzerlerine bardakların sitreçle kapatıp bir saat dolaba atıyoruz.
- Bir saat sonra bardakları ters çevirip boşaltıyoruz.
- Bir bardağı 3 eşit parçaya bölüyoruz. Fındığa bulayıp tabağımıza alıyoruz.
- Son olarak üzerine eritilmiş çikolata veya çikolata sosu ilave ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder