Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü tatlısı için:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya şekeri
Tavuk göğsü tatlısının üzerine:
- 1 paket çikolatalı puding
- 500 ml süt
Üzeri için:
- Beyaz çikolata
Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce tencereye 125 gram tereyağını eritiyoruz. Eridikten sonra üzerine 1 su bardağı unu ilave ederek iyice karıştırıyoruz pembeleşene kadar.
- Ondan sonra 1 litre sütü ilave ediyoruz. Ardından 1, 5 su bardağı şekeri ilave ediyoruz ve iyice kaynayana kadar ve koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Son olarak vanilya şekeri ekliyoruz.
- Tatlı bardağını alıp aynı ölçüde bardakların yarısını dolduruyoruz.
- Diğer bir tencereye 500 ml sütü ilave ediyoruz.
- Ardından bir paket puddingi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Koyulaşana kadar karıştırın.
- Pudding koyulaştıktan sonra tavuk göğsü tatlısının üzerine her bardağı ilave ediyoruz.
- 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz tatlıyı. Beklettikten sonra en son beyaz çikolatayı rendeliyoruz bardakların üzerine.
Afiyet olsun. 👩🏻🍳❤️💖.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder