15 Ekim 2020 Perşembe

Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü tatlısı için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya  şekeri

Tavuk göğsü tatlısının üzerine:

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 500 ml süt

Üzeri için:

  • Beyaz çikolata

Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tencereye 125 gram tereyağını eritiyoruz. Eridikten sonra üzerine 1 su bardağı unu ilave ederek iyice karıştırıyoruz pembeleşene kadar.
  2. Ondan sonra 1 litre sütü ilave ediyoruz. Ardından 1, 5 su bardağı şekeri ilave ediyoruz ve iyice kaynayana kadar ve koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Son olarak vanilya  şekeri ekliyoruz.
  3. Tatlı bardağını alıp aynı ölçüde bardakların yarısını dolduruyoruz.
  4. Diğer bir tencereye 500 ml sütü ilave ediyoruz.
  5. Ardından bir paket puddingi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Koyulaşana kadar karıştırın.
  6. Pudding koyulaştıktan sonra tavuk göğsü tatlısının üzerine her bardağı ilave ediyoruz.
  7. 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz tatlıyı. Beklettikten sonra en son beyaz çikolatayı rendeliyoruz bardakların üzerine.

Afiyet olsun. 👩🏻‍🍳❤️💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder