15 Ekim 2020 Perşembe

Püreli Sebze Çorbası Tarifi

 

Püreli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 5 -6 dal ıspanak
  • 1 adet patates
  • 1 avuç karnabahar
  • 1 avuç brokoli
  • 1 bardak pirinç
  • Yarım bardaktan biraz fazla şehriye
  • Yarım bardak buğday
  • Yarım bardak mercimek
  • 100 gram tavuk (kemiksiz)

Püreli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler iyice yıkanır. Süzülür. Bakliyatlar aynı şekil yıkanır süzülür.
  2. Derin bir tencerede hepsi içine atılır. (sebzeleri orta boy şeklinde doğrayabilirsiniz zaten bir süre sonra eriyip gidecektir. ) kaynatılır.
  3. Tavuğu ister ayrı haşlayıp içine atın isterseniz sebzelerle beraber çiğ atın. (ben çiğ attım)
  4. İsteğinize göre tuz ekleyin kaynayınca blendırdan geçirin.
  5. Suyu çekmesi önemli az miktar su kalmalı çok doyurucu bir tariftir.
  6. Sebzeleri, bakliyatları isteğe göre ekleyip çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun. (kıvamını koyu sevmeyenler ise blendırdan 2 3 dk geçirseler yeterlidir. ).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder