Püreli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 5 -6 dal ıspanak
- 1 adet patates
- 1 avuç karnabahar
- 1 avuç brokoli
- 1 bardak pirinç
- Yarım bardaktan biraz fazla şehriye
- Yarım bardak buğday
- Yarım bardak mercimek
- 100 gram tavuk (kemiksiz)
Püreli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
- Sebzeler iyice yıkanır. Süzülür. Bakliyatlar aynı şekil yıkanır süzülür.
- Derin bir tencerede hepsi içine atılır. (sebzeleri orta boy şeklinde doğrayabilirsiniz zaten bir süre sonra eriyip gidecektir. ) kaynatılır.
- Tavuğu ister ayrı haşlayıp içine atın isterseniz sebzelerle beraber çiğ atın. (ben çiğ attım)
- İsteğinize göre tuz ekleyin kaynayınca blendırdan geçirin.
- Suyu çekmesi önemli az miktar su kalmalı çok doyurucu bir tariftir.
- Sebzeleri, bakliyatları isteğe göre ekleyip çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun. (kıvamını koyu sevmeyenler ise blendırdan 2 3 dk geçirseler yeterlidir. ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder