20 Ekim 2020 Salı

Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi

 

Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy bostan patlıcan

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Harcı İçin

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Beşamel Sos

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri ( Rendelenmiş)
  • Maydanoz

Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi Yapılışı


  1. Patlıcanları alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  2. Kıymayı tavaya alıp zeytinyağı ile pişirin. Soğanı, biberleri, domatesi küp küp doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçayı ve baharatlarını koyun.
  3. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. Kıymalı harcı patlıcanlara paylaştırın.
  4. Beşamel sosu bu arada hazırlayın. Daha erken yaparsanız, katılaşır ve akışkanlığı kaybolur. Bir tavaya tereyağını ve unu koyup hafif kızartın. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın. Koyu kıvama gelince ocağı kapatın.
  5. Tepsiye dizilmiş kıymalı patlıcanların üzerine beşamel sosu dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 10-12 dakika kadar pişirin.
  6. Kaşar peynirini rendeleyin. İçine maydanoz doğrayıp karıştırın. Beşamel sos üzerine yerleştirin. Kaşar peyniri eriyince (1-2 dakika) fırından çıkarın.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun ❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder