Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy bostan patlıcan
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Harcı İçin
- 400 gram kıyma
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Beşamel Sos
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri ( Rendelenmiş)
- Maydanoz
Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Kıymayı tavaya alıp zeytinyağı ile pişirin. Soğanı, biberleri, domatesi küp küp doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçayı ve baharatlarını koyun.
- Patlıcanları fırın tepsisine dizin. Kıymalı harcı patlıcanlara paylaştırın.
- Beşamel sosu bu arada hazırlayın. Daha erken yaparsanız, katılaşır ve akışkanlığı kaybolur. Bir tavaya tereyağını ve unu koyup hafif kızartın. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın. Koyu kıvama gelince ocağı kapatın.
- Tepsiye dizilmiş kıymalı patlıcanların üzerine beşamel sosu dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 10-12 dakika kadar pişirin.
- Kaşar peynirini rendeleyin. İçine maydanoz doğrayıp karıştırın. Beşamel sos üzerine yerleştirin. Kaşar peyniri eriyince (1-2 dakika) fırından çıkarın.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun ❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder