Galeta Unuyla Muhteşem Bir Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2-2, 5 su bardağı galeta unu
Şerbet İçin
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin
- 4 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 3 Türk kahvesi fincanı galeta unu
- 1 paket şekerli vanilin
Frambuaz Sos İçin
- 200 gram frambuaz
- 1 çay bardağı su
Galeta Unuyla Muhteşem Bir Pasta Tarifi Yapılışı
- Kekin hazırlanışı yumurta ve şeker çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenilip tekrar çırpılır. Kabartma tozu, vanilin ve galeta unu eklenir (Unu elemedim) yağlanılan borcama kek harcı dökülür.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30dk kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Şerbetin hazırlanışı soğuk süt ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılır şeker sütün içinde eriyince, şerbet soğuk kalması için buzdolabına koyulur. (şerbet pişmeden yapılıyor).
- Muhallebinin hazırlanışı uygun boyda bir tencereye süt, şeker ve un alınarak ocağın en büyük yerinde yüksek ateşte pişirilir.
- Kaynayıp kıvam alınca altı kapatılır ve vanilin eklenir. Muhallebi soğuması için bir kenara ayrılır.
- Sosun yapılışı frambuaz toz haline getirilir. Küçük boy bir tencereye koyulur. İçine su ilave edilir ve ocağın en küçük yerine alınır. Yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Pastayı hazırlama şerbet pişen kekin üzerine kek sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde dökülür.
- Kek biraz soğuyunca muhallebi kekin üzerine dökülür.
- Muhallebi kabuklaşınca (yerine oturunca) sos dökülür.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder