Beşamel Soslu Brokoli Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük brokoli
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı dolusu salça
- Tuz
- Karabiber
- Beşamel sos:
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- Yeteri kadar kaşar peyniri
Beşamel Soslu Brokoli Graten Tarifi Yapılışı
- Brokolileri iyice yıkayalım bölüp tencereye koyalım üzerine geçecek kadar su koyup tuz ekleyip haşlayalım.
- Diğer yandan ince ince doğranmış soğanları sıvı yağda hafif pembeleşince üzerine kıymayı ilave edip kavuralım.
- Üzerine salça, tuz ve karabiberi ilave edip azıcık daha kavuralım süzdüğümüz brokolileri ısıya dayanıklı kaselere pay edelim (6 porsiyonluk)
- Üzerine kıymalı harcı pay edelim ve beşamel sosu hazırlayalım tereyağını ve sıvı yağı ufak bir tavaya alıp eritelim üzerine unu koyup hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine üstünü ilave edip karıştıralım yoğun kıvam almaya başlayınca tuz ve karabiberi ilave edip altını kaptalım kıymalı harcın üzerine pay edelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Son olarak fırından alıp rendelenmiş kaşar peyniri pay edip tekrar fırına koyup kaşar peyniri eriyene kadar durması yeterli enfes bir tarif hadi şimdiden herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder