5 Ekim 2020 Pazartesi

Beşamel Soslu Brokoli Graten Tarifi

 

Beşamel Soslu Brokoli Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük brokoli
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Beşamel sos:
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Beşamel Soslu Brokoli Graten Tarifi Yapılışı

  1. Brokolileri iyice yıkayalım bölüp tencereye koyalım üzerine geçecek kadar su koyup tuz ekleyip haşlayalım.
  2. Diğer yandan ince ince doğranmış soğanları sıvı yağda hafif pembeleşince üzerine kıymayı ilave edip kavuralım.
  3. Üzerine salça, tuz ve karabiberi ilave edip azıcık daha kavuralım süzdüğümüz brokolileri ısıya dayanıklı kaselere pay edelim (6 porsiyonluk)
  4. Üzerine kıymalı harcı pay edelim ve beşamel sosu hazırlayalım tereyağını ve sıvı yağı ufak bir tavaya alıp eritelim üzerine unu koyup hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Üzerine üstünü ilave edip karıştıralım yoğun kıvam almaya başlayınca tuz ve karabiberi ilave edip altını kaptalım kıymalı harcın üzerine pay edelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  7. Son olarak fırından alıp rendelenmiş kaşar peyniri pay edip tekrar fırına koyup kaşar peyniri eriyene kadar durması yeterli enfes bir tarif hadi şimdiden herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder