Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (şekli fark etmez)
- 1 deste ıspanak
- 31 adet büyük boy kuru soğan
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 250 gram kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi Yapılışı
- Ispanaklarımızı yıkayıp inceden doğrayalım.
- Küp küp doğradığımız kuru soğanımızı yağda kavuralım.
- Kavrulmuş soğanımıza ıspanaklarımızı ekleyelim ve hafifçe öldürüp altını kapatalım.
- makarnamızı haşlayalım 10 dk. haşlanan makarnamızı süzüp derin bir kaba aktaralım.
- İçine kavurduğumuz ıspanağımızı da ekleyelim.
- Bir tencerede beşamel sosumuzu yapalım. Önce tereyağında unumuzu kavuralım iyice kokusu çıkınca sütümüzü ekleyelim.
- Sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip kıvamını alınca ocağımızı kapatalım.
- Hazırladığımız beşamel sosunun yarısını diğer malzemelerle karıştıralım kalanını üstüne dökelim.
- Kaşarlarımızı rendeleyelim. Kaşarın yarısını içine karıştıralım. Kalanını üzerine dökelim.
- Tüm malzemeleri derin kapta karıştırıp borcama yayalım ve üzerine beşamel sosu dökelim en üste de kaşarımızı döküp 180 derece fırına atalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder