14 Ekim 2020 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (şekli fark etmez)
  • 1 deste ıspanak
  • 31 adet büyük boy kuru soğan
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 250 gram kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklarımızı yıkayıp inceden doğrayalım.
  2. Küp küp doğradığımız kuru soğanımızı yağda kavuralım.
  3. Kavrulmuş soğanımıza ıspanaklarımızı ekleyelim ve hafifçe öldürüp altını kapatalım.
  4. makarnamızı haşlayalım 10 dk. haşlanan makarnamızı süzüp derin bir kaba aktaralım.
  5. İçine kavurduğumuz ıspanağımızı da ekleyelim.
  6. Bir tencerede beşamel sosumuzu yapalım. Önce tereyağında unumuzu kavuralım iyice kokusu çıkınca sütümüzü ekleyelim.
  7. Sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip kıvamını alınca ocağımızı kapatalım.
  8. Hazırladığımız beşamel sosunun yarısını diğer malzemelerle karıştıralım kalanını üstüne dökelim.
  9. Kaşarlarımızı rendeleyelim. Kaşarın yarısını içine karıştıralım. Kalanını üzerine dökelim.
  10. Tüm malzemeleri derin kapta karıştırıp borcama yayalım ve üzerine beşamel sosu dökelim en üste de kaşarımızı döküp 180 derece fırına atalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder