19 Ekim 2020 Pazartesi

Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin

  • 1 kg dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2.5 yemek kaşığı su
  • 1.5 tatlı kaşığı toz biber
  • 1.5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay k. karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Lavaş İçin

  • 1.5 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1.5 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya (Yaş maya kullanılabilir)
  • 1 kg un (7 bardak -200ml )

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Lavaş yapımı için su, süt, yağ, şeker, maya karıştırılır un yavaşça eklenir, yumuşak hamur elde edilir (Hamuru toparlamak içi sıvı yağ kullanılabilir)
  2. 40 dakika mayalanır hamurdan bezeler kesilir, yuvarlak şekilde açılır teflon tavada pişirilir.
  3. Köfte yapımı için soğan, sarımsak robottan geçirilir kalan malzemeler eklenir tekrardan karıştırılır yoğurarak ya da robotta yapabilirsiniz.
  4. Köftelere kebap şekli verilip dinlenmeye bırakıyoruz tost makinesinde yada tavada pişiriyoruz.
  5. Sos yapımı için su hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz.
  6. Özdeşen malzemelerin üstüne su ekleyip karıştırıyoruz 3, 4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Lavaşlara sosu sürüyoruz, köfteyi lavaşın üstüne koyup dürüm şekli verip kesiyoruz.
  8. Kalan sostan kebabın üstüne gezdiriyoruz.
  9. Son olarak tereyağ eritip kebabın üstüne döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder