Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köfte İçin
- 1 kg dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2.5 yemek kaşığı su
- 1.5 tatlı kaşığı toz biber
- 1.5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay k. karabiber
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Lavaş İçin
- 1.5 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1.5 su bardağı ılık su (200 ml)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya (Yaş maya kullanılabilir)
- 1 kg un (7 bardak -200ml )
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Lavaş yapımı için su, süt, yağ, şeker, maya karıştırılır un yavaşça eklenir, yumuşak hamur elde edilir (Hamuru toparlamak içi sıvı yağ kullanılabilir)
- 40 dakika mayalanır hamurdan bezeler kesilir, yuvarlak şekilde açılır teflon tavada pişirilir.
- Köfte yapımı için soğan, sarımsak robottan geçirilir kalan malzemeler eklenir tekrardan karıştırılır yoğurarak ya da robotta yapabilirsiniz.
- Köftelere kebap şekli verilip dinlenmeye bırakıyoruz tost makinesinde yada tavada pişiriyoruz.
- Sos yapımı için su hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz.
- Özdeşen malzemelerin üstüne su ekleyip karıştırıyoruz 3, 4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Lavaşlara sosu sürüyoruz, köfteyi lavaşın üstüne koyup dürüm şekli verip kesiyoruz.
- Kalan sostan kebabın üstüne gezdiriyoruz.
- Son olarak tereyağ eritip kebabın üstüne döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder