19 Ekim 2020 Pazartesi

Baton Kalıpta İki Renkli Kek Tarifi

 

Baton Kalıpta İki Renkli Kek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Baton Kalıpta İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kullandığım bardak ölçüsü 200ml klasik su bardağıdır.
  2. Yumurta ve şekeri mikserle iyice beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip topak kalmayana kadar karıştırın.
  4. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın (Kolay çıksın diye kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip koydum)
  5. Kek harcının yarıdan fazlasını kalıba boşaltın kalan hamura kakao ekleyip karıştırın ve kalıpta ki harcın ortasına gelecek şekilde dökün.
  6. Bıçağın ucuyla hafifçe karıştırarak harcı dağıtın (Videodan ayrıntılı olarak görebilirsiniz)
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir dar bir kalıp olduğu için pişmesi biraz uzun sürüyor. Kürdan testi yaparak fırından alın. Ilık hale gelince kalıptan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder