19 Ekim 2020 Pazartesi

Terbiyeli Kırık Mısır Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Kırık Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırık mısır
  • Su (Haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Terbiyeli Kırık Mısır Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Kırık mısırı uygun bir kapta üzeri geçecek kadar suyla doldurup 1 saat bekletin. Bu işlem şişmesi için düdüklü tenceresi olanlar bu adımı geçebilirler.
  2. Daha sonra sudan geçirip uygun tencerede üzeri geçecek kadar su ilave edip, mısırlar şişene kadar haşlayın. Kontrol edip su azalırsa azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.
  3. Başka bir kapta yumurta, un ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpınca terbiyemiz hazır.
  4. Haşlanan mısırın suyundan bir kaşık terbiyeye ekleyip karıştırın ardından bu işlemi 3-4 defa tekrarlayın. Bu işlemi terbiyenin kaynar tencerede kesmemesi için yaparak ısısını yavaş yavaş artırıyoruz.
  5. Karışımın tamamını tencereye ekleyip bir-iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  6. Çorbanın kaynarlığı geçince zeytinyağı ile naneyi kavurup çorbaya ilave ediyoruz.

Afiyet olsun 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder