22 Ekim 2020 Perşembe

Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram lor peyniri yada çökelek
  • 5 orta boy kuru soğan
  • 3 domates
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 8 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • (salçalarım ev yapımı olduğu için tuz koymadım)
  • 1 çay kaşığı rezene
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı dağ kekiği (zahter)
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş beyaz susam

Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları robottan geçirip suyunu sıkın robot kullanmayacaksanız çok küçük doğrayın.
  2. Domatesleri minik minik doğrayın.
  3. Ben beyaz susamı 1-2 dk yağsız tavada kavurdum.
  4. Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  5. Lor peynirini iyice ezin topak kalmasın diğer malzemelerle iyice karışsın.
  6. Biberli ekmeğimizin içi hazır.
  7. Ben mahalle fırınına verdiğim için hamurunu yazmadım eğer evde yapacaksınız lahmacun hamuru yapıp üzerine incecik sürün.
  8. İster tavada ister fırında pişirin.
  9. Bu tarifle 32 adet biberli ekmek elde ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder