Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram lor peyniri yada çökelek
- 5 orta boy kuru soğan
- 3 domates
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 8 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- (salçalarım ev yapımı olduğu için tuz koymadım)
- 1 çay kaşığı rezene
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 3 yemek kaşığı dağ kekiği (zahter)
- 5 yemek kaşığı kavrulmuş beyaz susam
Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi Yapılışı
- Soğanları robottan geçirip suyunu sıkın robot kullanmayacaksanız çok küçük doğrayın.
- Domatesleri minik minik doğrayın.
- Ben beyaz susamı 1-2 dk yağsız tavada kavurdum.
- Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
- Lor peynirini iyice ezin topak kalmasın diğer malzemelerle iyice karışsın.
- Biberli ekmeğimizin içi hazır.
- Ben mahalle fırınına verdiğim için hamurunu yazmadım eğer evde yapacaksınız lahmacun hamuru yapıp üzerine incecik sürün.
- İster tavada ister fırında pişirin.
- Bu tarifle 32 adet biberli ekmek elde ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder