Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebi için;
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket krema
Süslemek için;
- Çilek ve antep fıstığı
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Kadayıfı didikleyin.
- Tereyağını eritin ve pudra şekeri ile karıştırın.
- Muffin kalıbına çay bardağı ile bastırarak şekil verin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın vanilya ekleyip karıştırın.
- İlk sıcağı çıkıp ılımaya başlayınca kremayı ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın. (muhallebi koyu olursa biraz daha krema ekleyerek açabilirsiniz. )
- Kadayıfları muffin kalıbından çıkartıp servis tabağına dizin.
- İçlerini muhallebi ile doldurun. Çilek ve antep fıstığıyla süsleyin.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder