22 Ekim 2020 Perşembe

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi

 

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kadayıf
  • 50 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Muhallebi için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket krema

Süslemek için;

  • Çilek ve antep fıstığı

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Kadayıfı didikleyin.
  2. Tereyağını eritin ve pudra şekeri ile karıştırın.
  3. Muffin kalıbına çay bardağı ile bastırarak şekil verin.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın.
  6. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Ocaktan alın vanilya ekleyip karıştırın.
  8. İlk sıcağı çıkıp ılımaya başlayınca kremayı ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın. (muhallebi koyu olursa biraz daha krema ekleyerek açabilirsiniz. )
  9. Kadayıfları muffin kalıbından çıkartıp servis tabağına dizin.
  10. İçlerini muhallebi ile doldurun. Çilek ve antep fıstığıyla süsleyin.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder