Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya yada yaş maya
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- Un aldığı kadar (Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğuruyoruz)
Hamurun üzeri için:
- 3-4 Çorba kaşığı susam
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 baş orta boy soğan
- 1 fincan sıvı yağ
- İsteğe göre acı pul biber
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?
- Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
- Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
- Unumuzu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
- Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
- Üst harcın hazırlanması; Soğanları blanderdan geçiriyoruz.
- Sonra kalan malzemelerimiz susam, biber salçası ve yağımızı da ekleyerek karıştırıyoruz
- Biberli ekmeğin yapılışı; Fırın tepsimizi yağlayıp hamurumuzdan lokma parçalar alarak avuç büyüklüğünde tepsimize koyuyoruz.
- Parça hamurların üstlerine hazırladığımız salçalı harçtan eşit şekilde koyarak üstlerine yayıyoruz.
- İsterseniz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı yayabilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz.
- Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Soğuyunca üstüne sıkmak için isterseniz dilimlenmiş limonla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder