21 Ekim 2020 Çarşamba

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya yada yaş maya
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Un aldığı kadar (Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğuruyoruz)

Hamurun üzeri için:

  • 3-4 Çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 baş orta boy soğan
  • 1 fincan sıvı yağ
  • İsteğe göre acı pul biber

Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
  • Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Unumuzu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  • Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  • Üst harcın hazırlanması; Soğanları blanderdan geçiriyoruz.
  • Sonra kalan malzemelerimiz susam, biber salçası ve yağımızı da ekleyerek karıştırıyoruz
  • Biberli ekmeğin yapılışı; Fırın tepsimizi yağlayıp hamurumuzdan lokma parçalar alarak avuç büyüklüğünde tepsimize koyuyoruz.
  • Parça hamurların üstlerine hazırladığımız salçalı harçtan eşit şekilde koyarak üstlerine yayıyoruz.
  • İsterseniz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı yayabilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Soğuyunca üstüne sıkmak için isterseniz dilimlenmiş limonla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder