21 Ekim 2020 Çarşamba

Havuçlu Cezerye Topları Tarifi

 

Havuçlu Cezerye Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 avuç ceviz içi 
  • 1 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi
  • 1 adet rondodan geçirilmiş wasa
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 2 yemek kaşığı bal

Havuçlu Cezerye Topları Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeleyin.
  • Bir tavada çok az su ekleyerek havuçları kavurun.
  • Ocaktan aldıktan sonra bal hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan karışıma balı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Elinizle yuvarlayın ve top şekli verin.
  • Topları hindistan cevizi tozuna bulayın. 
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder