Bigadiç Güveci Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo oğlak eti
- 50 gram kuzu eti
- 100 gram kuzu yağı
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- Sevdiğiniz baharatlar
Bigadiç Güveci Nasıl Yapılır?
- İlk olarak oğlak etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Domates ve biberleri de orta büyüklükte doğrayın.
- Güveç kabının tabanına doğradığınız domates ve biberleri yerleştirin.
- Kuşbaşı oğlak etini, domates ve biberlerin üzerine ekleyin ve güveç kabına yayın.
- Kuzu yağı ve kuzu etini birlikte harmanlayın. Bu karışımı, oğlak etinin üzerine yaydırın.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
- Bigadiç güvecini, servis tabaklarına koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Bigadiç Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kasaptan eti alırken, kişi sayısını söyleyerek uygun ölçülerde alabilirsiniz.
- Eti kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
- Her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Bu yüzden yemeğinizi pişirirken sık sık kontrol edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder