16 Ekim 2020 Cuma

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi

 

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi İçin Malzemeler

Susurluk Tostu için:

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2 dilim mihaliç peyniri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Salam, sucuk (isteğe göre)

Susurluk Ayranı için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı soğuk su
  • 1/4 su bardağı süt
  • Tuz

Susurluk Ayranı Ve Tostu Nasıl Yapılır?

  • Susurluk tostu için; İlk olarak ekmek dilimlerini tost makinesine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın.
  • Ardından bir dilimin üzerine domates salçasını sürün.
  • Salçanın üzerine mihaliç peynirlerini yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın.
  • Bu şekilde peynirler eriyinceye kadar kızartın.
  • Susurluk ayranı için; Yoğurt ve soğuk suyu robota koyarak karıştırın.
  • Üzerine süt ve tuzu ekleyerek köpüklenene kadar karıştırın.
  • Ardından ayranı bardağa dökün ve köpükleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Susurluk Ayranı ve Tostunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Susurluk tostunu hazırlarken, içerisine salam, sosis, sucuk gibi sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
  • Ayranı yaparken mutlaka soğuk su ve soğuk süt kullanın.
  • Malzemeleri blenderdan geçirirseniz, daha fazla köpük elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Susurluk Tostu Kaç Kalori?

  • Susurluk tostunun bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder