14 Ekim 2020 Çarşamba

Bizcocho Tarifi

 

Bizcocho Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Bizcocho Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iki ayrı kabın içerisine yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
  • Yumurta beyazının içerisine çok az toz şekeri ekleyin ve köpük iki katına çıkana kadar karıştırın.
  • Şekerin kalanını ise yumurta sarılarına ekleyin krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarının üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin, çırpmaya devam edin.
  • Farklı kaptaki yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının üzerine üç kere de boşaltın.
  • Alttan üste doğru spatula ile karıştırın. Yumurta beyazını söndürmemeye özen gösterin.
  • Yağlı kağıt serili veya yağlanmış kelepçeli kalıba (22 cm ya da 24 cm) kek harcını aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında, keki yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki, oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Ardından pudra şekeri serpiştirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bizcocho Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Yumurtaların beyaz ve sarılarının birbirine karışmamasına dikkat edin.
  • Unun miktarını harcın kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Köpük kıvamında olmalı.
  • Lezzetini arttırmak için yoğurt ve sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.

1 Dilim Bizcocho Kaç Kalori?

  • Bizcocho'nun bir dilimi, yaklaşık 110 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder